Billiga padelrack för nybörjare – Topp 6 bästa racken

Om du nyss har börjat spela padel. tycker att det är roligt och vill, eller planerar att, spela en del framöver är det definitivt värt att investera i ett racket. Här hittar du bra och relativt billiga padelrack för nybörjare samt tips för hur du ska tänka när du väljer ditt rack.

Bästa padelracket för nybörjare

Här hittar du några av de bästa padelracken för nybörjare. Betygen är först och främst baserade på användarvänlighet, omdömen och pris samt övriga egenskaper. Du kommer att hitta både billiga padelrack och lite dyrare varianter.

#1. Babolat Storm

Babolat padelrack är omtyckt av många och toppar de flesta listor med de bästa nybörjarracken, och det är inte svårt att förstå varför. Racket är väldigt tåligt och fungerar lika bra offensivt som defensivt. Detta trots att racket är droppformat, vilket i regel är ett tecken på avancerad nivå, men eftersom racket i grunden är förlåtande är det snarare positivt då du har möjlighet att använda racket medan du utvecklas. Babolat Storm är helt klart testets bästa padelrack för nybörjare.

 • Nybörjare – Medel 
 • Droppformat
 • Utvecklingspotential

#2. Babolat Revenge

Babolats padel-racket Revengeär ett utmärkt rack för nybörjare, men också för de lite mer erfarna spelarna samt spelare med erfarenhet av andra racketsporter och bollsporter. Den har en droppformad design och en medelstor träffyta. Det är enligt de flesta ett stabilt rack som håller en jämn nivå. Det stöttar upp och kan även generera spins och hårdare träffar. Anledningen till att det hamnar på en tredje plats är det något saftiga priset.

 •  Nybörjare – Medel  
 •  Droppformat
 •  Stabil medelnivå

#3. Head Zephyr UL

Head Zephyr UL ett grymt rack för nybörjare speciellt för spelare med erfarenhet av andra racketsporter. Den ultralätta designen och stora träffytan gör att du känner dig snabb och smidig på banan nästan direkt. Zephyr UL har en låg balans och det gör den väldigt enkel att spela defensivt med och behåller mycket kontroll

 •  Nybörjare – Medel  
 •  Rund form
 •  Ultralätt

#4. Head Evo Sanyo

Head padel-racket Evo Sanyo är droppformat och erbjuder en bra blandning av kontroll och kraft. Det passar de flesta nybörjare och motionärer eftersom det har en relativt stor träffyta med soft foam-teknologi som premierar mjuka träffar, men även en ram som är tillverkad för att reducera vibrationer.

 • Nybörjare  
 • Droppformat
 • Utvecklingspotential

#5. Head Flash Green Blue

Head padelrack passar bra för både nybörjare och medelavancerade spelare, med andra ord ett rack att utvecklas med om du är nybörjare eller i början av din utvecklingskurva. Likt övriga nybörjarrack har det en bra träffyta och en vibrationsreducerande ram. Det som skiljer den från andra rack är att den har en extra slitstark och tålig ram, vilket gör att hållbarheten förlängs. Detta är med andra ord ett stabilt men ändå kraftfullt racket.

 • Nybörjare – Medel 
 • Droppformat
 • Utvecklingspotential

#6. Dunlop Rocket Red

Dunlop padelrack är perfekt för de som är helt nya på padel eftersom det är lätt att hantera och manövrera. Det har en stor och rund träffyta som är mjuk, vilket gör det lättare att ”fånga” bollar och få i väg kraftfulla träffar. När det väl blir felträffar är racket också förlåtande i och med att det reducerar vibrationer, vilket minskar belastningen på armbågen som i sin tur motverkar padelarmbåge, mer känt som tennisarmbåge. Om du känner dig osäker eller bara vill börja med ett lätt racket är detta ett perfekt val.

 • Nybörjare
 • Rund form 
 • Underlättar belastning och felträffar

Välj rätt padelrack

Få vägledning i hur du ska tänka när du ska välja racket och lär dig hur rackets form, vikt och material kan påverka ditt spel.

Huvudform

Det finns tre racketformer som alla kommer med olika för- och nackdelar, vilket också är fördelaktigt för olika typer av spelare.

Runda rack

Om du ska köpa dig ditt första rack är en rundad design ett säkert kort. De är ofta balanserade och kommer med stabilitet och kontroll. De har en större sweet spot, ytan i mitten av racket, vilket gör det mer förlåtande eftersom det är större chans att bollen hamnar där.

Droppformade rack

Droppformade rack är ett perfekt val för de som befinner sig någonstans mitt emellan, vilket i detta fall kan vara ett brett spann.  Ett droppformat rack befinner sig likt sin ägare mittemellan och är en hybrid av den runda och diamantformade racketkroppen.

Diamantformade rack

Rack som är diamantformade är framtunga, vilket ställer högre krav på dig som spelare. Du måste ha bra kontroll för att kunna dra nytta av det och få bättre fart i slagen.

Vikt

Majoriteten av alla rack väger mellan 340-395 gram, vilket kan kännas som en obetydlig skillnad men det är faktiskt stor skillnad om ett rack väger 395 och ett annat 340. Ett lättare rack är att föredra som nybörjare, och gränsen för ett lätt räck brukar sägas gå vid max 355 gram. Ju mer erfaren du är desto tyngre rack kan du använda.

Material

Många rack har en mjuk fyllning med glasfiber på träffytan, det är en smaksak vad man gillar bäst men det är bra att känna till att en hård yta innebär mer kontroll, men mindre fart; en mjuk yta innebär bra fart, men mindre kontroll. Nybörjarrack brukar ha en fin balans mellan de båda, men de flesta är aningens mer hårda än mjuka.

→ Nybörjare? Leta efter runda, eller droppformade, rack som väger mindre än 355 gram.