Padel utomhus är årets hetaste träningstrend!

padel utomhus

Hård träning, frisk luft och sol gör padel utomhus till ett klockrent val för den träningssugne. Det finns redan ett antal banor om man vill prova att spela padel utomhus och med tanke på allt som händer så kan den populära träningstrenden mycket väl få en extra sving utomhus i år. Padel som sport kräver ingen direkt närkontakt och det skapar inte heller några större folksamlingar.

Att padel har växt till en folksport på bara några kvartal kan inte ha undgått någon. En sport som är lika rolig för nybörjaren som den rutinerade motionären och spelare på elitnivå.

Padel utomhus allt populärare

Efterfrågan på padelbanor som erbjuder spel utomhus växer snabbt och det är enkelt att förstå varför. Precis som tennis så gör sig padel bäst ute i frisk luft och vem vill egentligen gå in i en mörk och kvav hall under våra soligare månader?

Stort utbud av padelbanor

Dom senaste åren har det poppat upp padelbanor i var och vartannat hörn, men utbudet av utomhusbanor har inte hängt med i samma takt.

Det är på ett sätt full förståeligt eftersom vi har det vädret vi har i Sverige, det går inte att klandra någon för det. Vi har inte samma förutsättningar här som i länder som Spanien och Italien där det är vanligare att spela padel utomhus. Men det finns trotts det ett gäng banor för spel utomhus, under årets varmare månader, runt om i landet.

Några exempel på vart du kan spela padel utomhus runt om i Sverige:

  • SALK Tennis Park – har en bana för padel utomhus i Stockholm
  • Sankt Jörgen Park – har två banor för padel utomhus i Göteborg.
  • Allmänna Tennisklubben Lund (ATL) – har två utomhusbanor för padel i Lund.
  • Kalmar TK – Här finns tre utomhusbanor för padel i Kalmar.

Det är bara ett par exempel och det finns såklart en hel del andra banor runt om i landet.

Är det första gången ni ska spela? Läs då igenom regler i padel så får ni garanterat en smidigare start. Spelar ni i värmen på sommarn så glöm inte att hålla vätskenivåerna på topp med rätt kosttillskott.