Kosttillskott inom padel – Givna prestationshöjare?

kosttillskott

Vill du få ut maximalt av din träning så kan utvalda kosttillskott ha en gynnsam effekt på ditt resultat. Precis som för utövare inom många andra sporter så finns det mycket att vinna på att använda sig av kosttillskott även inom padel. Valet av tillskott är väsentligt och det gäller att välja produkter som har en faktiskt effekt för någon som spelar just padel, för att det ska vara “värt” någonting. Fokus bör ligga på att hitta produkter som innehar dessa effekter:

  • Ökad uthållighet
  • Ökad styrka
  • Snabbare återhämtning

Kosttillskott för dig som utövar padel

Oavsett vilken nivå man ligger på, motionär, elit eller däremellan, så är utveckling och resultat en given faktor för att det ska vara roligt och motiverande att fortsätta. Att spelare på elitnivå använder sig av kosttillskott är ingen större överraskning, det har man gjort i alla tider. Men det har blivit allt vanligare idag att folk som inte “satsar” trotts det vill få ut det där lilla extra när man väl håller på.

1. Kreatin är kosttillskott #1

Kreatin är en av marknadens populäraste prestationshöjare. Oavsett vilken sport du utövar så finns det en stor chans att kreatin kan hjälpa dig i din utveckling. Kreatin har bevisats öka din uthållighet och förbättrar din mjölksyratålighet samt öka din styrka och muskelmassa. Det har även visat sig ge dig snabbare återhämtning.

Kreatin är vanligare än många tror. Som exempel så används det av drygt 37 % av medlemmarna i Professional Footballers Association i England. Av dessa var 155st spelare i Premier League.

Det har visat sig finnas flera prestationshöjande effekter, som till exempel ökad anaerob uthållighet. Detta är extra gynnsamt vid upprepade högintensiva ansträngningar som till exempel styrketräning med många reps, hos många lagsporter men även hos tävlanden i tex padel.

TIPS: Köp Core Creatine 500g för 99:- hos Svensktkosttillskott

2. Proteinpulver bygger dina muskler

Att få i sig tillräckligt med protein efter utför träning(och annars också) är A och O. Protein stimulera musklerna och bidrar till en att bibehålla muskelmassa, att öka muskelmassa och återhämta dig snabbare.

Proteinpulver funkar som ett exemplariskt komplement till en annars stabil kost och ger dig det extra proteinet din kropp behöver för att kunna bygga upp dina muskler. Får du redan i dig tillräckligt med protein genom kosten så kan proteinpulver ses som överflödigt. Men många ligger på ett för lågt intag överlag och det är därför pulvret blivit så populärt idag.

TIPS: Köp Core Whey Protein 1kg för 159:- hos Svensktkosttillskott

3. BCAA höjer din prestationsförmåga

Branch Chain Amino Acid(BCAA) eller grenade aminosyror, kan motverka mental trötthet vilket ger dig goda förutsättningar att prestera med ett högre fokus under tuffa matcher. BCAA hämmar även nedbrytning av muskelprotein och hjälper dig att återhämta dig snabbare. Samt att hålla vätskebalansen i schack!

Det är viktigt att ha med sig att lagliga och godkända kosttillskott i många fall ger resultat, men att det inte är några mirakelkurer. Kosttillskott är ett hjälpmedel och komplement till en annars sund kost för att på ett effektivare sätt nå resultat.

TIPS: Köp Core BCAA Powder 100g för 79:- hos Svensktkosttillskott